Min fina Citirus

Åh, red i kanske 20 minuter i på Åbys paddock och Cittan skötte gallant! Något ofokuserad och seg så fick rida med sporrar och spö och vara på honom lite. I traven lossnade han inte riktigt i höger men var mjukare i vänster. Fick igenom honom mycket bättre i galoppen. Han jobbade mer bakifrån och fick med sig ryggen bra! Jättestolt! Bröt av ridpasset där då han ändå gick så pass bra.
 
Sen hände en jätteläskig sak igår när jag på Citirus och Madde på Patrik red på travbanan. Vi hade ridit i någon timme och skulle precis skritta mot stallet. Pötsligt ser vi bakom oss att två andra i klassen kommer galopperande mot oss och en av de hade lite svårt att få stopp på sin häst. Tänkte att Citirus skulle vara som en tröskel för den hästen och ja, den hästen stannar, eller ja tvärnitar så att ryttaren flyger över sin häst (som då börjar skena iväg) och landar på Citirus rumpa. I allt detta skenar Patrik iväg efter den hästen med Madde på! Sitter och försöker hålla in Citirus så han inte också skenar iväg och i det så trampar Citirus på ryttarens (som ramlade av) knä. Får som tur var stopp på Citirus efter väääärsta kampen och hoppar av i farten. Skrittar sen av Patrik och Citirus från marken.
Hästen som skenade iväg lyckades komma ifrån med endast ett litet sår på kotan och ryttaren som flög av mår bra. Lite läskigt var det, men nog mest för Madde då hon verkligen inte fick stopp på Patrik förens efter vägen.
 
Anyway, ska få igång bloggandet mer nu. Har inte haft ork eller lust att blogga men nu jävlar 

Kommentarer
Silke

Kul!
Jättefin häst :)

Svar: Tack så mycket!Kram Linéa
Linéa

2014-09-15 @ 21:07:53
URL: http://silkez.blogg.se/

Lämna en kommentar

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback