Hoppträningen 3/9

Hellu, förlåt, orkade inte skriva igår så gör det nu!
 
Red i alla fall fram på utebanan. Glömde dock spöt men han arbetade på riktigt bra ändå. Travade ingeting utan fokuserade bara på skritten för att inte irritera honom för mycket. Inne i manegen så fokuserade vi på tempoväxlingar i trav. Cittan jobbade på bra, hade dock velat ha lite reaktion för mina hjälper.
Han lite jobbig i galoppen också. Kändes flaxigt och lite oarbetat så efter lite övergångar mellan skritt-trav-skirtt-trav och sen galopp-trav-skritt-galopp osv så blev han mer allert och började arbeta mer med rygg och bakben.
Så här såg övningarna ut som vi hoppade igår. Var riktigt nyttig övning. Först skulle vi trava över bommarna, fatta höger galopp och hoppa räcket. I den andra övningen skulle vi galoppera mit räcket och innan bommarna sakta av till trav och trava över dem. Citirus var jätteduktig! Han tar i så mycket men hans språng är ändå mjuka och lätta. Stolt över hans insatts, min var dock lite halv-fokuserad. Känner att jag kunnat ge bättre ridning till och efter hindret.
Jaja, man lär sig av sina misstag!
 
Gick sen 6 km med Madde och snackade lite. Ska gå nu också, hehe och sen ha torsdags kväll framför tv:n.
Saaaknar mina prinsessa såååå mycket <3

Kommentarer

Lämna en kommentar

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback