Mina bästa trix...

Tänkte ge er mina bästa tips runt hästar, hur jag gör för att lösa jobbiga små saker som kan störa en i vardagen:
 
Lerig, trasslig svans? Under höst/vår tider brukade Poncho vara ganska duktig på att trassla och lera ner sin svans. Så jag brukade bara spraya en massa pälsglans, reda ut svansen ordentligt (man ska kunna dra igenom fingrarna utan att fastna med dem) och sen göra en stark fläta. Man ska dock ta ut och göra om 2-3 ggr/v, annars blir slutet av svansen helt ruffsigt och lerigt och omöjligt att reda ut (det råkade jag göra en gång)
 
Orkar du inte borsta en dag? Jag borstar alltid mina hästar noga. Jag brukar säga att alla borstar i rycktväskan ska användas. Då vet man att hästen inte kommer vara lika svår att borsta dagen efter. Vilket betyder, att om du en dag känner att du verkligen inte orkar borsta med alla borstar, ta en rotborste och hovkrats så räcker det till dagen efter.
 
Hittar inte! Håll ordning! För guds skull, jag blir stressad om jag kommer till ett oorganiserat skåp. Och sen ber ägaren till skåpet dig att hämta typ lösa broddar där, yes. Nejmen håll ordning, och gör det hela tiden. Lägg tillbaks sakerna där dom ska vara, och om du inte hinner, gör det dagen efter.


 
Tråkigt att rida...
Planera en outfit! Gärna färgglada, då får man inspiration att rida, och för mig, även åka ut till stallet!

Behöver nya saker eller bara en vårstädning?
Städa skåp och rycktväska. Rensa hår och damm från borstarna, lägg dem i ordning. Riv ut allt ur skåpet och organisera. Om det t.ex. Är sommar, lägg/vik alla vintertäcken och saker längst bak. Sen när det är vinter gör man samma sak med sommarsakerna! Tvätta t.ex. Täcken och schabrak som inte används så får hela skåpet och hösten en "nyare" känsla

Oinspirerad?
Ha ett motto att följa/gå efter. Min favorit är "do it with passion or not at all"

Kommentarer

Lämna en kommentar

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback